Om je woning goed te beveiliging tegen inbraak heb je een goed alarmsysteem nodig. Daarop kunnen dan camera’s en verschillende deur en raam sensoren  aangesloten worden.

Alarmsystemen (code klavier)

Deze zijn zeer effectief, als ze goed gebruikt worden. Ze schrikken inbrekers af omdat ze de pakkans vergroten. Als een inbreker de stickers van je beveiligingsfirma ziet hangen op de ramen zal hij al twee keer nadenken, de inbreker kiest liever een makkelijker huis uit. Sommige mensen vinden deze stickers niet mooi en hangen ze niet zichtbaar op. Men loopt dan het risico dat een onwetende inbreker een raam breekt en vlug enkele waardevolle voorwerpen kan meegraaien voor de politie kan reageren.

Schrijf ook nooit de code van je alarm op of in de nabijheid van je alarm toetsenbord.

» Lees hier meer over alarmsystemen in de woning.

Camerabewaking

Een goed camerabewakingsysteem schrikt niet enkel inbrekers af, maar goede beelden leiden ook vaker tot de aanhouding van de inbreker. Zo zorg je ervoor dat inbrekers vlugger opgepakt worden, wat de kans op inbraken in de toekomst zal verminderen.

» Meer lezen over beveiligingscamera’s

Deur en raambeveiliging

Een inbreker kan een deurslot zonder veiligheidscilinder of veiligheidsbeslag en met slechts 1 sluitpunt in enkele seconden  openen zonder lawaai. Ook de meeste ramen kunnen zeer vlug geopend worden.

» Meer lezen over (code) sloten en deur/raam alarmen

» Meer lezen over raam alarmen en beveiliging

Kluizen

Een kluis in uw woning zorgt ervoor dat u uw waardevolle spullen of belangrijke papieren niet kwijt bent na een inbraak. U kunt er kleine waardevolle voorwerpen in opbergen (juwelen, horloges..). Zo kunt u met een gerust hart uw woning verlaten, wetende dat uw persoonlijke bezittingen veilig zijn. Het beste monteert u de safe aan de vloer of de wand.

Deze kluizen zijn ook bestand tegen  hitte en brand. Zo verliest u  niet al uw belangrijke papieren na een woningbrand.

» Verder lezen