Introductie op de ultieme buiten bewakingscamera gids!

Outdoor camera’s zijn de eerste verdedigingslinie wanneer het gaat om de bescherming van de belangrijkste zaken in je leven – je familie, huis en eigendom – en ze vormen een cruciaal onderdeel van ieder beveiligingssysteem.

Surveillance buitenshuis biedt je de zekerheid dat alles en iedereen op jouw grondgebied opgemerkt zal worden, of je het nu in real time ziet – vanuit je huis of vanaf een computerscherm verder weg – of dat het digitaal wordt opgenomen om later terug te kijken.

Camera bevestigd aan muur

Niet alleen werken camera’s als afschrikking voor indringers, een groter voordeel is de waarschuwing vooraf – dat je gewoon weet wat die vreemde geluiden buiten waren, of wie je kunt verwachten als je open gaat doen. Ook kan het je waardevolle extra minuten geven om de hulpdiensten te bellen wanneer zich een bedreigende situatie voordoet.

Nu deze geavanceerde technologieën steeds populairder worden, kan de enorme hoeveelheid aan cameraopties overweldigend werken. Winkels en websites staan vol details en termen als CCTV, infrarood en DVR.

CMOS- en CCD-chips kunnen moeilijk te begrijpen zijn. Daarom hebben we deze kopersgids samengesteld: om huiseigenaren door de verschillende opties te leiden en ze te helpen om de beste keuze voor hun familie te maken.

 

Wat Zijn Outdoor Beveiligingscamera’s?

Outdoor beveiligingscamera’s, ook wel multi-camera surveillancesystemen, houden de omgeving buitenshuis in de gaten.

Gebruikelijke plaatsen zijn ingangen en opritten, maar ieder grondgebied is uniek, net als de behoeften van iedere eigenaar.

De plaatsing hangt dus van meerdere factoren af. Het resultaat kan zo minimaal zijn als een voordeurcamera, of zo gecompliceerd dat het systeem iedere meter van je tuin in de gaten houdt.

ca

Outdoor camera’s, die zowel bekabeld als draadloos beschikbaar zijn, kunnen praktisch overal geplaatst worden. Met een digitale videorecorder (DVR) en een computer of scherm kun je alle beelden vanuit je huis bekijken.

Ook kunnen de camera’s geïntegreerd worden in bestaande beveiliging, en heb je de optie om je aan te melden bij een controleservice die de camera’s 24/7, 365 dagen per jaar in de gaten houdt, klaar om de eigenaar en hulpdiensten bij het eerste teken van problemen te waarschuwen.

Daarnaast is er afstandssurveillance beschikbaar voor huiseigenaren die de beelden op een draadloos apparaat willen bekijken, zoals bijvoorbeeld op een telefoon of tablet. Veel camera’s kunnen video’s opnemen en opslaan, wat bewijzen kan leveren als er ooit sprake is van een misdaad.

Hoewel er veel overeenkomsten zijn tussen binnen- en buitencamera’s, worden buitencamera’s speciaal met een bredere kijkhoek ontworpen, zodat ze grotere gebieden in de gaten kunnen houden. Veel camera’s hebben daarnaast nachtzicht, zodat ook er in het donker beelden gemaakt kunnen worden. Ten slotte is alles uitgerust om tegen weer en wind bestand te zijn.

Hoe Ze Werken

Simpel gezegd: outdoor beveiligingscamera’s worden rondom het huis geïnstalleerd, ofwel met vaste, ofwel met draadloze technologie, om activiteiten in de omgeving – de ‘zone’ – in de gaten te houden of op te nemen. De camera’s zijn verbonden met een centraal controlecentrum, met een DVR of met een draadloos netwerk. Zo kan de huiseigenaar alles in de gaten houden dat de camera ziet, of het opnemen als hij het op een later moment wil bekijken. Vaak zijn de camera’s zo ingesteld dat ze filmen op bepaalde tijdstippen, bij beweging of op verzoek.

Analoge Surveillancecamera’s

analoog-cctvDe meeste camera’s op de markt zijn analoge beveiligingscamera’s, die via gesloten televisiecircuits of CCTV surveillancesoftware werken.

Deze camera’s zijn verbonden met een DVR of een computermonitor, en hebben een lens, een DSP-chip (digital signal processing) en een beschermende hoes.

Transmissiekabels verbinden de camera met de DVR en sturen de video door vanaf het ‘oog’ van de camera. De DVR comprimeert vervolgens de video, en slaat hem op op de harde schijf, waar hij later bekeken kan worden. Vaak kan de DVR de analoge video ook omzetten naar een digitaal format, zodat hij via internet getoond kan worden.

Ten slotte zit de programmering van alarmen, notificaties en ingeplande operaties ook in de DVR.

Netwerksurveillancecamera’s

draadloos-netwerkcameraNetwerkbeveiligingscamera’s, of IP-beveiligingssystemen, zijn duurder dan analoge camera’s, maar hebben een geavanceerdere technologie met meer opties.

Bij dit type camera is er geen losse DVR nodig, omdat die functie in het apparaat zelf is ingebouwd. De camera vangt dus niet alleen afbeeldingen en video’s op, maar hij zet ze ook om naar een digitaal format en toont ze via het internet.

Veel modellen hebben ook een SD-kaartfunctie, zodat de video direct op de kaart kan worden gezet. Als de camera verbonden is met een NVR (een network video recorder), kan hij video’s direct naar een computer of smartphone streamen, waar ze kunnen worden opgenomen. De hoge resolutie is één van de voordelen van deze camera, maar dat vraagt om veel meer bandbreedte en opslagruimte, wat voor sommige huishoudens onhandig kan zijn.

Verschillende Types en Kenmerken van Outdoor Beveiligingscamera’s

Naarmate outdoor beveiligingscamera’s populairder worden, worden ze ook steeds bekender. Met de stijgende vraag groeit ook de hoeveelheid verschillende behoeftes en toepassingen voor deze camera’s. Het resultaat is een snel groeiende markt met steeds meer verschillende modellen. En dat is goed nieuws voor kieskeurige huiseigenaars, die nu beter iets naar hun wensen kunnen vinden dan vijf jaar geleden met een veel kleinere markt mogelijk was geweest.

Hieronder vind je een korte lijst met een aantal soorten outdoor camera’s die beschikbaar zijn, met een samenvatting van enkele belangrijke eigenschappen. Hou bij ieder item je eigen huis in gedachten en bedenk of de details van ieder type nu wel of niet aansluiten bij de toepassingen die jij nodig hebt.

Bedrade Camera’s

Bedrade camera’s, die vaak een professionele installatie vereisen, moeten zo geplaatst worden dat ze de stopcontacten kunnen bereiken. De draden kunnen moeilijk te verbergen zijn, waardoor indringers gewaarschuwd kunnen worden voor de surveillance. Wel geven deze camera’s vaak duidelijker afbeeldingen dan draadloze camera’s, en ze zijn betrouwbaarder wat de streaming betreft. Buiten de deur kunnen de draden wel slachtoffer worden van het weer en andere omstandigheden.

Draadloze Camera’s

Deze camera’s zijn ideaal om buiten geïnstalleerd te worden, wat bij andere modellen nog wel eens een uitdaging kan zijn. Zonder draden of krachtbronnen die de plaatsingsmogelijkheden beperken (ze lopen op batterijen) zijn ze erg veelzijdig, onopvallend (geen zichtbare draden), eenvoudig te installeren en makkelijk te verplaatsen als dat nodig is.

 

Kleur of Zwart-Wit Camera’s

Beide opties zijn beschikbaar voor outdoor gebruik. Kleurencamera’s zijn duurder, maar bieden een grotere videokwaliteit. Een zwart-witte afbeelding geeft alleen het contrast tussen lichte en donkere tinten weer, terwijl een kleurencamera ook precieze kleuren opvangt. Als het om het identificeren van een indringer gaat, kunnen zaken als de kleur van de kleding, huid, ogen en haar het verschil maken.

Groothoeklens Camera’s

Afhankelijk van de grootte van het grondgebied kunnen één of meerdere groothoeklenzen het aantal benodigde camera’s verkleinen. Achtertuinen zijn perfect voor dit soort camera’s, die over 104 graden beweging kunnen waarnemen op tot wel 12 meter afstand.

 

Bulletcamera’s

Deze camera’s, genoemd naar hun gestroomlijnde kogelvorm, kunnen het best aan een muur of plafond bevestigd worden. Dit maakt ze ideaal voor ingangen en portieken, waar de camera vooral op één punt gericht moet zijn. Doorgaans hebben ze geen zoom- en richtfuncties. Het nadeel daarvan is dat het voor indringers relatief gemakkelijk is om het zicht van de camera te ontwijken.

 


 

2 megapixel Bullet netwerkcamera voor buitenshuis met een behuizing die de camera tegen regen en stof beschermt


 

Waterdichte bewakingscamera IP 68, ideaal voor gebruik buiten met kabel van 30 m. Deze multifunctionele kleurencamera kan worden gebruikt bij een beperkt omgevingslicht.

Dome-camera’s

Deze camera’s zijn koepelvormig en zijn ontworpen om een “in-your-face”-type bescherming te bieden. Ze passen het best boven of bij ingangen, zodat ze met hun overduidelijke functie onmiddellijk zichtbaar zijn voor iedereen die in de buurt komt. In tegenstelling tot de bulletcamera is het bij deze camera niet goed te zeggen waar hij heen gericht is, wat zijn afschrikkingsfunctie versterkt. “Speed domes” zijn geavanceerdere modellen: deze camera’s draaien razendsnel rond om een groter bereik te kunnen waarnemen.


 

De INTELLINET NFD130-IR Megapixel dome-netwerkcamera met nachtzicht is ontwikkeld voor beveiligingstoepassingen binnenshuis bij zowel daglicht als nachtelijke bewakingen en is voorzien van een groot aantal unieke eigenschappen die hem onderscheiden van andere netwerkcamera’s op de markt.

 

De TVIP41500 IR Mini HD 720p netwerk domecamera voor buiten registreert 25 beelden per seconde met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Met deze hoge, gedetailleerde resolutie levert zij exacte videobeelden, waarmee personen nauwkeurig kunnen worden geïdentificeerd.

 

Deze camera is dankzij de IP65-beschermingsklasse optimaal beschermd tegen ongunstige weersomstandigheden.Dankzij de vandalismebestendige behuizing kan de camera ook onder extreme omstandigheden worden ingezet. Dankzij de hoge resolutie van 700 beeldlijnen blijven er geen details verborgen. De 36 geïntegreerde IR-LED’s garanderen ook ’s nachts een haarscherp beeld, tot op een afstand van 30 m.

Discrete Camera’s

Deze camera’s vormen het tegenovergestelde van de opvallende dome-camera’s: ze zijn vermomd als typische buitenelementen, bijvoorbeeld as een klok of een plant. Ook kunnen camera’s goed worden verborgen in planten of bomen om de kans op waarneming te verkleinen.

 


 

Compacte bouwvorm voor discrete inbouw in wanden, plafonds of meubels
Scherpe kleuropnames dankzij elektronische beeldcorrectie
Incl. adapterringen voor in- en opbouwmontage
Hoge resolutie 520 TVL
Beeldhoek 51° horizontaal (3,7 mm pinhole-objectief)


 

Een videobewaking kan nauwelijks onopvallender worden gerealiseerd. De cameramodule is perfect gecamoufleerd in de behuizing van een rookmelder ondergebracht. De lens heeft


 

Met opnamefunctie, met bewegingsmelder, met geheugenkaartslot Renkforce. Tot 1040 minuten opnametijd.


 

Geen normale wandklok! Deze wandklok heeft een ingebouwde videocamera. De Technaxx Video Wall Clock VGA maakt door de ingebouwde camera handmatig en zelfs sensorgestuurde op


 

Altijd een glimlach op het gezicht met deze als webcam, minicamera , dictafoon of fototoestel: met deze gemaskeerde mini-DVR


 

Deze balpen heeft een kleine camera in de kop, microfoon en fotofunctie, die door indrukken kan worden geactiveerd of gestopt.

 

Infrarood/Nachtzicht Camera’s

Deze camera’s zijn in staat om beeld op te vangen uit schaduwen, donkere hoekjes en de nacht, dankzij infrarode LED’s. Heel prettig voor outdoor beveiliging, aangezien we ons in de nacht graag extra veilig willen voelen en indringers vaak denken dat ze dan aan ons zicht kunnen ontsnappen.


 

WiFi bewakingscamera voor buitenshuis. IP-camera met nachtzichtfunctie hoge beschermingsklasse (IP65) is zowel geschikt voor binnenshuis als voor beschermde gebieden binnenshuis.


 

Personen kunnen nauwkeurig worden geïdentificeerd. De sensoren voor beweging en de WDR-functie voor tegenlichtcompensatie maken de camera bij uitstek geschikt


 

2 megapixel Bullet netwerkcamera voor buitenshuis met een behuizing die aan de norm IP66 voldoet en die de camera tegen regen en stof beschermt

Weerresistente Camera’s

Iedere outdoor beveiligingscamera heeft in ieder geval enige bescherming nodig tegen het weer. Er zijn modellen voor alle mogelijke klimaten, of die nu regenachtig, koud, warm of winderig zijn. Ga op zoek naar een kap die de lens beschermd, zodat die niet wordt gehinderd door neerslag.

Daarnaast is thermostatische bescherming handig: die voorkomt dat zich condensatie op de lens vormt door de temperatuur te reguleren. Bedenk ook dat outdoor camera’s veilig moeten zijn voor stof, insecten, ultraviolette zonstraling en vandalen.

Dag- en Nachtcamera’s

Omdat de hoeveelheid daglicht en de invloed van kunstlicht zo veel veranderen, moeten outdoor camera’s zich aan kunnen passen aan de veranderlijke glans, reflecties, schaduwen en complete duisternis.

PTZ (Pan, Tilt, Zoom) Camera’s

Deze camera’s zijn ideaal om een groter gebied in de gaten te houden: ze kunnen bewegen en verschillende hoeken maken. Zo kan de PTZ-camera het werk van meerdere vaste camera’s doen. Vaak kan dit model vooraf geprogrammeerd worden, maar het is ook mogelijk om hem met een operator op afstand te besturen.


 

Plug-and-play draaibare WiFi IP beveiligingscamera voor aansluiting op uw eigen netwerk. Heldere beelden die u live kun bekijken op uw computer


 

Perfect voor de bewaking van grote gebieden. U kunt ze instellen op geluid ‘laat me weten wanneer iemand ongevraagd mijn gebied betreedt

Hoe Kies Je een Outdoor Beveiligingscamera of Camerasysteem voor Je Huis

keuze beveiligingssysteemIedereen heeft andere beveiligingsbehoeften, en wanneer het over outdoor camera’s gaat zijn er twee belangrijke dingen waar huiseigenaren op moeten letten.

Allereerst zijn er de behoeften en vereisten van het vastgoed, en ten tweede hebben ook de mensen die er wonen hun belangen en eisen. Die twee factoren zijn heel verschillend, wat dit een dubbelzijdige beslissing maakt.

Toch zul je waarschijnlijk blij zijn als je merkt hoe vaak de twee overeenkomen wanneer je je uiteindelijke keuze maakt.

 

Analyseer de Behoeften van het Vastgoed

Wanneer het om het beoordelen van de veiligheidsvereisten van een huis gaat, is alles behoorlijk zakelijk en duidelijk. Over de fysieke omstandigheden kan doorgaans immers niet onderhandeld worden, dus het is zaak om goed naar het buitengebied rondom je huis te kijken en vooral te letten op structuren, bomen, planten en andere zaken. Maak eens een wandeling buiten en maak notities. Het is verstandig om dit met twee personen te doen, zodat jullie je meningen en notities kunnen vergelijken.

planning kaart

Als je de modellen en functies in gedachten houdt die eerder in deze gids genoemd zijn, dan kun je notities maken van plekken die daarbij van pas kunnen komen. Ga met je rug naar de voordeur staan en kijk om je heen. Wat zie je? Is er een wijd open ruimte die eenvoudige visuele toegang biedt? Of, waarschijnlijker, zie je een pad dat mogelijk beschaduwd wordt door gebladerte, of bomen als je verder weg kijkt? Is er een garage die je zicht beperkt?  Of misschien is je oprit niet recht en kun je hem niet helemaal zien. Noteer dit soort dingen en loop rondom je huis tot de lijst compleet is. Dit zijn voorbeelden van wat je op kunt schrijven, samen met cameraoplossingen:

 • Het voorportiek, open vanaf het pad: Bulletcamera om dit specifieke stuk te controleren
 • Grote open tuin: PTZ of groothoekcamera voor een brede blik
 • Geen licht bij de achteringang: infrarood/nachtzicht camera
 • Lange oprit: meerdere camera’s om de lijn van het zicht te ‘openen’
 • Huid op een helling, beperkt zicht omlaag: draadloze camera om makkelijker te installeren in moeilijk toegankelijke stukhes
 • Geen straatverlichting bij het huis: infrarood/nachtzicht camera
 • Hete en koude temperatuurextremen: bescherming voor temperatuurpieken en –dalen, bepaald door het klimaat ter plekke

 

Analyseer Je Persoonlijke Behoeften en Familievereisten

hou je familie veiligWe hebben allemaal onze eigen behoeften wanneer het om ons gevoel van veiligheid gaat.

Het kan te maken hebben met de manier waarop ons huis in onze kinderjaren beveiligd was, of misschien met de hoeveelheid criminaliteit in de buurt, of met de geboorte van een nieuwe baby.

Wat de redenen ook zijn, het is belangrijk om als gezin met elkaar te overleggen en te bepalen hoe iedereen zich thuis het veiligst kan voelen.

Sommige aspecten die op je lijst voor kunnen komen:

 • Ingangscamera’s zodat je kunt zien wie er aan de deur is zonder al open te doen
 • Camera’s bij het begin van de oprit, zodat je bezoekers kunt zien voor ze dichtbij komen
 • Infraroodcamera’s rondom het huis die de angst voor rare geluiden in de nacht weg kunnen nemen
 • Verborgen camera’s bij garages of werkplaatsen waar waardevolle spullen liggen
 • Camera’s in hokken of stallen om de dieren in de gaten te houden
 • De mogelijkheid om cameravideo’s via de computer of smartphone te bekijken wanneer je op werk of op reis bent

Outdoor Beveiligingscamera’s: Het Eindoordeel

Hoe overdonderend het ook mag lijken, je hebt nu alles geleerd dat je nodig hebt om een goede keuze te maken. Je bent bekend met de typen en functies van outdoor camera’s, en je hebt een idee welke merken welke soorten leveren. Verder bezit je nu een persoonlijke lijst van vastgoed- en familievereisten, waarmee je aan je zoektocht kunt beginnen. Zorg dat je naar gevestigde ondernemingen kijkt, met een goede klantenservice, garanties en snelle installatie en reparaties. Vraag daarnaast goed door en bekijk altijd de recensies wanneer je online winkelt.