Inbreker breekt raam openMet de steeds toenemende criminaliteit, is het installeren van een beveiligingssysteem in uw woning nu belangrijker dan ooit.

Een alarmsysteem is belangrijk om inbrekers af te schrikken, maar tegenwoordig kunnen alarmsystemen heel wat meer!

Laten we eens kijken naar enkele beschikbare opties als u een alarmsysteem wilt kopen.

De verschillende soorten Alarmsystemen voor uw woning

Deze systemen komen met een wijde set aan kenmerken. Het enige wat de keuze tussen een basis of een meer geavanceerd systeem zal bepalen is uw budget.

Basissystemen hebben bijvoorbeeld enkel een lokaal alarm dat afgaat wanneer een bewegingssensor of raamsensor iets detecteert.

De meer geavanceerde systemen zijn de bewaakte apparaten die zijn aangesloten op een meldkamer. Bij een inbraak gaat niet enkel het alarm af – wat de aandacht trekt van mensen op het terrein of daarbuiten – maar er komt ook een melding binnen bij uw beveiligingsfirma.

U kunt zelf kiezen hoe uitgebreid uw systeem zal worden. Er zijn bijvoorbeeld  ook systemen die rookmelders of water sensoren bevatten en in geval van nood rechststreeks een signaal kunnen versturen naar een brandweerkazerne.

 

huis beveiliging met draadloos alarmsysteem

U kiest zelf hoe uitgebreid uw systeem zal worden. Zo is er voor iedere situatie een geschikte sensor.

 

Andere, meer geavanceerde systemen kunnen aangesloten worden met CCTV camera’s. Deze cameras kunnen geactiveerd worden door bewegingssensors. Sommige CCTV systemen bestaan uit een basis camera aangesloten op een monitor, terwijl de meer geavanceerde CCTV systemen een opslagmogelijkheid hebben.

Zo kun u als eigenaar na een inbraak of diefstal de beelden bekijken en deze doorgeven aan de bevoegde instanties.

Meer lezen over beveiligingscamera.

Over inbrekers

inbreker raam met breekijzerDe meeste inbraken worden gepleegd door normaal uitziende personen in gewone kledij op een werkdag.

Ze komen binnen via een ongesloten deur of raam, of ze “breken” in, meestal met weinig moeite of lawaai.

 

Hun doel is om op geen enkele manier aandacht te trekken door er verdacht uit te zien of veel lawaai te maken terwijl ze inbreken. Zo hebben ze heel wat minder kans om gevat te worden.

Een alarmsysteem is de beste keuze voor je woning en heeft het grootste afschrik effect voor inbrekers. Een poging tot inbraak stelt je systeem in werking waardoor er een luid alarm afgaat die personen in en rond het huis waarschuwt.

Meer tips

Alarmsystemen worden het best door een professionele firma geïnstalleerd en onderhouden. Kies daarom het best voor een firma uit uw regio.  Deze systemen kunnen naast een inbraakalarm ook uitgerust worden met een brandalarm. Alle systemen moeten een hoorbaar alarm hebben om effectief te zijn als iemand inbreekt.

Je programmeert het best het alarm om automatisch te resetten na 1 of 2 minuten. De crimineel zal de boodschap begrepen hebben en al lang weggevlucht zijn, maar je buren moeten vaak nog uren luisteren naar het alarm voordat het afgezet wordt.

Als je een centraal station gebruikt om je alarm te monitoren, zorg er dan voor dat je bellijst altijd bijgewerkt is.

  • Afschrikwekkend effect met geluid en/of lichtflits
  • Moeten goed geïnstalleerd, ingesteld en onderhouden worden
  • Hebben een luid hoorbaar alarm nodig om effectief te zijn
  • Zorg ervoor dat je alarm respons lijst bijgewerkt is
  • Overleg met je buren wat ze moeten doen als ze je alarm horen